Wednesday, 28 December 2011

TeMaN-TeMaN ku yG tErSayAnG...

ha..ni adalah teman2 aku yg sporting + gila2 + baik + memahami = teman dunia akhirat..aku coretkan serba ckit sal teman2 aku ni...diorang ni mmg sorang teman yg betul2 baik utk aku n aku syg korang sngt2...diorang ni gila2 ckit kdg2 2 terlebih ckit gila2nya...at least diorang blh wt aku tergelak terbahak2...( upppsssss...x sopan dah 2, hehehehehehehe...). lg 1 yg awat aku syg kt diorang ni sbb diorang ni blh memahami masalah n perasaan yg aku ada..diorang lah tmpt aku meluahkan segala ape yg terpendam...thanks u all...kt bwah ni adalah serba ckit gmbo2 teman aku yg sporting + gila2 + baik + memahami = teman dunia akhirat...jgn mrh ye beb!!!










kEnApA oRaNg SukA DeNgkI

hahahahaha....
nape org suka dengki mendengki ni eak...x blh tgk org senang ckit ke ape...
aku pelik nape ada org ckp aku ni kalo nk wat keje nk yg sng je...pas 2 nk mrh2...
huhuhu...mmg lawak...sbb aku rasa org yg ckp 2 mmg x serupa bikin....
eh! sblum ko ckp aku mcm 2 ko tgk diri ko dulu....nak kata aku buat yg sng je utk esaimen x juga...aku asa aku lebih bnyk wat yg susah drpd yg sng..style aku la kn kalo nk wt esaimen dlm group ni...aku akn suruh ahli group aku pilih dulu ape yg diorang nk wt..n ape yg diorang tglkn kt aku...2 la yg aku wt...2 pun nk kata aku wt yg sng gak ke...ha! sal marah2 plak...cuba la pikir ckit...kalo dah wt esaimen semuanya nk last minit...sape yg x marah..time nk minx utk submit semua x siap...sape la yg x mrh kalo jd mcm 2...cukup la selama ni aku mendiamkan diri..dah puas ko wt cerita kt blkg kn...ha...la ni kalo ko terbaca ape yg aku tulis kt blog aku ni...pandai2 ko la...
STYLE AKU!! SELAGI AKU BOLEH HORMAT KO...AKU HORMAT...N JGN MULA CARI PASAL DGN AKU!!!

Thursday, 22 December 2011

TeMaN Ku kEtIkA aKu GeMBiRa, sEDiH, BeRmaSaLaH N sEbAgAinYa...

selamat bertemu kembali...
kali ini aku nk share smething tntg sape teman yg paling bermakna dalam hidup aku...
org kata " berkawan biar beribu...bercinta biar satu "  ok...aku terima kata org 2..tp skrg ni..aku mencari cinta yg benar2 tulus n jujur utk menerima aku...
aku sedar siapalah diri aku untuk mendapat seseorang yang benar2 sempurna dalam hidup aku...tp insan yang aku ada sekarang ini adalah insan yg amat aku syg sampai bila2..
bagi mereka yg nak kenal dgn aku...u all kenalah hormat insan yg ku syg ni...kerana dialah tempat aku ketika aku gembira, sedih n mempunyai pelbagai masalah selain daripada family aku sendiri...
insan yg aku maksud kan itu ialah ( abg meow)...huhuhu...aku senang dgn cara dia...aku hargai kasih syg dia pd aku...aku hargai segala perhatian dia pada aku...n aku hargai segala2nya dari dia...usia perkenalan ku dgn dia dah hampir 5 tahun n alhamdulillah ibu, ayah n adik beradik ku yg lain dah pun mengenalinya...bermula dgn status abg kelana pergi kepada abg angkat....dan kini...( no komen...) yg pntg aku mmg syg kt dia sngt2...kali ini aku hanya nak bercerita tntg dia kerana dia lah insan yg aku mksd kn itu...2 abg meow terima kasih bnyk2 ye...5 tahun perkenalan kita adik hargai kesemuanya....cuma 1 je...ngat ape yg adik pesan kt abg ye.....hehehehhehehehe......dah ngat 2..duk diam2 je tau....

ok, chau dulu.....dadaaaaa......

KePaNtAnGaN DaLaM HiDuP AkU


 KAT SINI ADA BEBERAPA PANTANG DALAM HIDUP AKU YG U ALL KENA TAHU....
( TAPI KALO U ALL RASA APA YG AKU TULIS NI MENGADA2....TERPULANG LAH..SBB ITU LAH AKU)

  • aku x suka org yg x hormat kn org tua...
  • aku x suka org yg mengabaikan org tua...
  • aku x suka org yg ckp besar...
  • aku x suka org yg memburukkan org lain n menghina org lain...
  • aku x suka org yg suka ckp belakang...
  • aku x suka org yg biadap n x hormatkn seorang wanita...
  • aku x suka org yg menipu...
  • aku x suka org yg bermuka2 n pandai pura2....
  • aku x suka org yg membodek utk kepentingan sendiri....
  • aku x suka org lelaki yg x matang...
  • aku x suka lelaki yg merokok ( paling pantang dalam hidup aku kalo nk berkawan dgn aku)
  • aku x suka lelaki yg miang...
  • aku x suka lelaki yg suka nk amik kesempatan..
  • aku x suka lelaki yg suka mendesak...
  • aku x suka lelaki yg budget machoo....
  • aku x suka perempuan yg gedik x kena tempat...
  • aku x suka peempuan yg budget cantik...( sbb tindakan diorang akan memalukan kaum wanita)
  • aku x suka org yg terlalu nk bolot sesuatu bnda...
  • aku x suka org yg kedekut...(terutama dari segi ilmu)
  • aku x suka org yg suka buat2 cerita n tokok tambah cerita...
  • aku x suka org yg suka menyalahkan mak bapak kalo aku ada wat salah...
  • aku x suka kena ganggu lebih daripada kul 11 malam...
  • aku x suka wt sesuatu benda 2 dipaksa n terburu2...
haa...ni lah antara pantang2 aku yg perlu u all tahu...mmg nmpk mcm men2..tp bg aku bnda2 ni amat penting....so...jgn slh tempat utk cari pasal dengan aku ye....hehehehehe..bg yg dah faham aku..terima kasih bnyk2...yg x faham aku lg...terpulang lah....

Wednesday, 21 December 2011

aKu bUdAk keChIk...


  halooooooooooooo ha....!!!!
upsssssssss.............assalamualaikum.....2 lebih baik kn..heheeheheheh....
nape aku cakap " aku budak kechik "??? jawapannya senang je..sbb aku mmg kechik...umr je dah...bla3...tp fizikal aku mmg kecik...tapi, jgn pndg sebelah mata je tau budak kechik ni....
by the way, aku seorang budak kechik yang suka melawak n bnyk bercakap
bg aku...kalo 1 ari aku dah blh wt org happy,. 2 pun dah blh wat aku happy. x kira la mcm mne sekali pun aku nak happy kn org 2...lg 1 aku ni mmg suka bercakap...kalo bkk je 1 topik yg menarik aku akn mula bercerita...sbb kdg2 topik 2 ada kena mengena dgn hidup aku...lg 1 aku suka bg pandangan kt kwan2 aku kalo depa ada masalah...sbb aku nak mengurangkan bebanan masalah yang kawan aku hadapi...n aku x suka tgk kwan2 aku bersedih....walaupun aku sendiri tgh ting tong..
namun kechik2 aku...aku bersyukur kerana ada insan yang menyayangi diriku n aku pun syg sngt2 kt insan 2...kerana dia aku sentiasa tersenyum sehingga ke hari ini....terima kasih abg...
heheheehhehehehe...sekian terima kasih....nt cter bnda lain plak ea..
sebab...takut u all bocan.....k, mmmmmmmuuuuuaahhhhhhhh...

KiSaH HiDuP AkU...

Ini adalah aKu...


Assalamualaikum....
  terlebih dahulu aku nk ucap terima kasih sbb u all sudi menjenguk kan diri ke blog sy yg x seberapa ni...al maklum la...sebelum ni x minat pun nk menulis blog..tp lepas dah baca blog sorang adik ni..tgk mcm best la plak...2 yg aku nk menjinakkan diri dengan blog...

       ok...mula-mula sekali biarlah aku perkenalkan diri aku...nama penuh aku Norshalisa Binti Mohd Selan...n kawan2 duk panggil aku lisa...aku anak kelahiran Muar Johor n dibesarkan di sebuah kampung yang aman damai....aku dilahirkan pada 10 Ogos 1989 n korang boleh lah kira sendiri bpe umo aku skrg...hehehehehehe...dah tau 2 diam2 je tau...simpan dlm hati...


Aku mempunyai ibu bapa yang amat aku sayangi n aku hormati....alhamdulillah..sehingga kini aku masih lagi dapat menatap wajah mereka...2 my mum Puan Normah Binti Samad n my daddy En. Mohd Selan Bin Sanin...anak mu ini amat lah menyayangi dirimu...ok..aku ada 5 orang adik beradik n aku anak yg ke 3...aku ada 2 orang abg, sorang adik pompuan n sorang adik  lelaki...huhuuhuhu..bagi aku 2 la tempat untuk aku bergaduh n bergurau senda time aku kt umah...n 1 je aku nak ckp aku syg mereka...e'eh...ada yg tertinggal la...skrg ni aku dah ada kakak...hehehehe..bukan kakak kandung tapi kakak ipar.....tp aku anggap dia mcm akk aku sendiri...syg kak ummi...last sekali...ini lah buah hati pengarang jantung ku...dilahir kan pada 4 Mei 2011...dgn berat 2.9 kg...lahirlah seorang lagi hamba Allah di muka bumi ini n di beri nama Muhammad Syakir Bin Mohd Sobri..huhuhuhu..bagi aku dia lah penyeri hidup kami sekeluarga...

Sunday, 27 November 2011

GaYa u aLl tIdO

orang cakap tido pun ada maksudnya tersendiri...berdasarkan sumber yg aku dapat..kt bwah ni ada maksud2 cara u all tido..tp x tau lah btul ke x..kalo btul pun 2 semua hanya kebetulan je....

1- tidur terlentang dgn kedua2 tapak tangan di belakang kepal ( u all ni individu yg sngt pintar dan sentiasa bersemangat utk belajar. suka bg idea yg bernas n unik yg x pernah org lain bg.family amat penting utk u all n u all nk jaga family u all sebaik yg mungkin. tp ngat..u all ni susah nak bercinta sbb u all ni dikatakan agak memilih.)


2 - selubung seluruh badan dgn selimut (u all yg tdo mcm ni sering nak berpenampilan macho dihadapan org..padahal pada hakikatnya u all ni seorang yg pemalu n lemah.u all terlalu menyimpan rasa n sekiranya u all berhadapan dgn masalah, u all lebih suka memendamnya dan menghadapinya scr bersendirian. lg 1 u all suka meracau dlm tdo...)


3 - tidur dgn kedua2 tgn di letakkan di belakang kepala dan kaki bersilang ( u all ni di anggap terlalu pentingkan perasaan sndri n sukar menerima perubahan dlm diri. u all lbih suka bersendiri, namun sikap toleransi yg ada dlm diri u all mmg di puji.)


4- tidur meringkuk ( u all rasa keseorangan n kecewa dgn masa silam yg sering ganggu u all. u all sering teragak2 n berbelah bagi utk memberi cinta kpd pasangan u all n u all anggap cinta tlh lama hilang dlm hidup u all..)


5 - tidur mengiring n meringkuk ( pentingkan diri sndri, cemburu, pendendam. individu yg ada kt sekeliling u all perlu sntiasa berhati2 spy tdk menyakiti hati u all sbb u all ni mudah meradang kt individu 2)


6 - tidur mengiring dgn slh 1 kaki di bengkokkan ( seorang yg cerewet n suka mengkritik dan merungut. ada sifat gemuruh n mudah berasa bosan n kd2 2 terlebih ghairah dlm sesuatu perkara yg kecil n krg penting. so, u all yg tdo mcm ni kena ada sikap utk lebih tenang.)


7 - tidur mengiring dgn beralaskan lengan tgn di kepala ( u all ni sorang yg berani, bersopan sntun, lebih jujur n penyayang...tp u all kena bina keyakinan diri yg lebih utuh n sentiasa belajar menerima kesilapan n kekurangan yg ada dlm diri u all. kalo u all mempraktikkan semua ni..so hidup u all akn lebih gembira.)


8 - tidur meringkuk di satu arah ( u all ni sorang yg yakin pd diri sndri. u all sntiasa berusaha utk merealisasikan apa yg u all nak sebaik mungkin. individu yg tdo mengiring pd arah kanan dgn meletakkan tgn kanannnya di kepala, dikatakan memiliki masa depan yg cerah.)


9 - tidur telentang dengan tgn n kaki sedikit mendepa ( tdo cara ni menggambarkan identiti u all yg sebenar. u all cintakan kebebasan, keselesaan n kecantikan. selain itu u all juga tergolong dlm kategori org yg boros tp pendapatan u all mmg ok lah...lg 1 u all ni ada sikap suka menyibuk n suka bergosip.)


10 - tidur meniarap ( kalo u all tdo meniarap sepanjang malam..u all ni adalah individu yg berfikiran agak sempit. fikiran u all terlalu tertumpu dan sering memaksa org lain utk memenuhi impian diri u all sndri. lg 1, u all ni sorang yg lalai n x teratur....)