Tuesday, 21 February 2012

KePeNtInGaN iLmU


ILMU SEMEMANGNYA AMAT PENTING DALAM KEHIDUPAN KTA SEHARIAN...CUBA DENGAR LAGU NI, THEN CARI APA MAKSUD TERSIRAT DARI LAGU NI...BTW, LAGU NI IBU AKU YANG CIPTA  UNTUK LAGU TERBARU KUMPULAN HADRAH KAMI..THANKS IBU...

SuAmIKu ! AyAhKu!

suamiku ! ayahku !
apelah yg patut aku laku kan bila suamiku! ayahku! Oh! tidaaaakkkkkkkkk....tapi itulah dilema seorang perempuan yg harus dilalui.
kisahnya bermula mcm ni..1 ari, aku kenal dgn seorang lelaki n aku x dpt nak detect berapa umur dia sbb dr segi  personalitinya lelaki ni nmpk muda n bila di tanya umur, dia ckp umur dia dlm lingkungan 30- an je...huhuhu...ok la 2 kn kalo 30- an...makin lama, perkenalan ku dgn dia semakin mesra n aku berasa senang dgn dia...di pendekkan cerita, 1 ari tu, dia cakap dgn aku nak masuk minang aku. perghhhh!!! terkejut gila kut..n dia suruh aku tanya kat parents aku, blh xkalo dia nak masuk minang...huhuhu...kalo aku x bg tau pun, confirm2 ibu n ayah aku x kn bg...tp x dinafikan, aku rasa senang bila berkawan dgn dia...
tiba-tiba! 1 ari aku dpt tau umur dia 44 tahun...hahahahhaha....terkejut gila kut..ape tak nya, umur dia lebih kurang dgn ibu aku cuma muda 2 tahun je dr ibu aku...n tua ayah aku beberapa tahun je...OMG!!!!
kini aku berada di dalam dilema utk meneruskan perkenalan aku dgn dia...yela, cuba u all bayang kan kalo dia jd SUAMI aku.. n dalam pada masa yg sama dia dah mcm AYAH aku disebabkan faktor umur dia tu, walaupun ramai org cakap usia x mengenal siapa..tp x semua org blh menghadapinya...arrrrrggghhhhhh....tidaaaaakkkkkk........


( untuk pengetahuan semua, cerita kat atas ni bkn jd pada diri aku...tp pd seorang hamba Allah yg aku kenal...cuma nak share je dgn u all...n nak tau gak pe yg u all akn wat kalo perkara mcm ni jd pada diri u all...jgn marah ye..hanya sekadar hiburan n pengalaman dr org lain.....)

Saturday, 18 February 2012

TAK NAK SAKIT HATI LAGI....

dah sebulan aku x tgk blog aku ni...al-maklum lah cuti katanya....dan sebulan juga lah aku x update ape2 kt blog aku ni...cuma aku harap sem ni aku lebih tabah dengan segala dugaan yg melanda aku...n yg paling pntg aku x nak ada rasa sakit hati lagi dengan sesape...senang kata biarlah orang nak buat jahat kt aku n yg pntg aku x buat jahat kt orang-orang yg pernah sakitkan hati aku...kalo bole aku nak happy2  je...
sem ni aku juz amik 4 subjek je hope x ada pape masalah n yg pntg aku dpt siapkan segala esaimen aku dgn sempurna x kira lah individu @ group...dan yg pling pntg masalah kesihatan x menganggu aku lg...Insyaallah...